A Homokóra együttes tagjai:

Vas Attila - szaxofon, Kanalas Róbert - zongora,ének, Gordos Miklós - harmonika, szinti, Tripolszki István- ének,gitár,hegedű

 

A zenekar története:

 

                A Homokóra együttes 2000 februárjában alakult hivatalosan, annak apropóján hogy az 1999/2000 szilveszterre spontán összeállított csapat sikeresen szerepelt.

                Nevet is kellett választani az alakuló zenekarnak, Névadóként igazából nem az azonos nevű dal szolgált, hanem egy zenekar akiknek a neve Homokóra volt,Ők a '80-as években működtek ezen a tájon, és már akkor elektronikus hangszerekkel játszottak lakodalmas zenét.

                Az első felállásban a következő volt: Pekár Attila billentyű és ének, Nógrádi József Szaxofon és ének, Vas Attila szaxofon, Gordos Miklós harmonika.

homokora2001.jpg

Homokora együttes 2001-ben

 

                A második felállásban Nógrádi Joca barátunk távozása után új tag került be a zenekarba: Raffai Davor hegedűs. Ez a felállás 2004-től sikeresen működött egészen addig amíg a zenekart is el nem érte a kivándorlás szele.

 

CNV00011.JPG

Homokóra együttes  2005-ben

 

 

                2017 januárjában  sajnos a zenekart elhagyta Pekár Attila barátunk, hogy külföldön próbáljon szerencsét. Ekkor sokáig úgy tűnt hogy az együttes felbomlik, de mentőövként jött Kanalas Róbert kiváló billentyűs kiválása a 3+2 együttesből. Az ő segítségével a Homokóra tovább tudott működni.

 

Homokora2017.jpg

Homokóra eyüttes 2017-ben

 

                Sajnos ezzel még nincs vége a mesének, mert 2018 januárjában hegedűsünk Raffai Davor is úgy döntött, hogy inkább külföldön próbál munkába állni. Így a zenekar ismét nehéz döntés elé került, de szerencsére Mák Attila hegedűs-billentyűs kollégánk a széteső MIX-BAND zenekarból (akik szintén külföldre távoztak) elvállalta, hogy átveszi a hegedűs prímás szerepét.

 

Homokóra eyüttes 2018-ban

A 2018-as év folyamán segítségül szegődött hozzánk Tripolszki István a valamikori óbecsei Tripolszki zenekar énekese. Aki gitározott és énekelt a zenekarban. Később Mák Attila kiválása után ő lett a zenekar hegedűse is. Igy 2019-ben ismét négytagú a zenekar:

Homokóra együttes 2019-ben.